TMG Grondwerken

Stalen damwand

Een stalen damwand kan gebruikt worden voor allerlei toepassingen. Hoewel voor een damwand in de tuin vaak voor hout gekozen wordt, is staal ook goed mogelijk. Het heeft ten opzichte van hout het voordeel dat het een veel hogere sterkte heeft. Verder zijn damwanden van staal vaak te zien voor kademuren of een wand voor een bouwput.

Het grote voordeel van een stalen damwand naast de sterkte, is de duurzaamheid van staal. Hierdoor heeft een dergelijke damwand een lange levensduur. Voor damwanden van staal wordt vaak een damwandprofiel gebruikt zodat de kans op doorbuiging van het staal tot het minimum wordt beperkt.

Het aanbrengen van een stalen damwand

Het aanbrengen van een damwand van staal is afhankelijk van de dikte van de damwand en hoe diep de damwand in de grond geslagen moet worden. Meestal bestaat de damwand uit stalen panelen die middels een speciale verbinding, een slot, met elkaar verbonden worden. De beste manier om een damwand van staal in de grond aan te brengen is door middel van heien of trillen. Op deze manier kan de damwand diep de grond ingebracht worden en goed dienen als een grond- of waterkerende constructie.

Verankering

Een goede damwand van staal dient verankerd te worden met een ankerstang. Deze ankerstangen worden horizontaal geplaatst en als trekstang gebruikt. Een damwand hoeft niet perse verankerd te worden, maar dan gelden er wel enkele eisen voor. Bij een onverankerde damwand dient de damwand voor tenminste twee derde deel onder de grond te zitten. Op deze manier dient de grond als verankering. Bij een verankerde damwand is de eis dat deze voor minimaal de helft onder de grond moet zitten.

Informatieaanvraag en contact

Wilt u een damwand van staal aanleggen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij zullen uw project bekijken en kunnen u adviseren hoe u dit het beste kunt aanpakken. Met onze jarenlange ervaring krijgt u bij ons professioneel advies en voeren de werkzaamheden op vakkundige wijze uit.

U kunt ons telefonisch bereiken via 0299-323350 en 06-51055645. Tevens kunt u ons mailen via info@tmggrondwerken.nl of het invullen van ons contactformulier.