Tuin laten bestraten

Er zijn diverse manieren waarop u uw tuin in kunt richten. Menig tuin bestaat voornamelijk uit bestrating en dat is omdat deze zowel voor praktische als decoratieve doeleinden gebruikt kunnen worden. Voordehand liggende redenen om uw tuin te laten bestraten zijn onder andere het verminderen van onderhoud. Wanneer u besluit om een groene tuin aan te leggen met een grote hoeveelheid aan beplanting zult u deze regelmatig moeten bewateren en dit is een nadeel ten opzichte van bestrating. Er is echter genoeg ruimte voor decoratie wanneer u besluit om uw tuin te bestraten. De keuze in bestrating is namelijk enorm en u kunt nog steeds (onderhoudsarme) planten nemen. Graag delen wij met u wat de mogelijkheden zijn en hoe TMG Grondwerken u hierin kan voorzien!

Tuin laten bestraten met grind, keien en klinkers

Tuin bestrating is er in alle soorten en maten. Dat wilt zeggen dat u zichzelf geen beperkingen oplegt wanneer u besluit om voor bestrating te gaan. In tegendeel zelfs! U kunt eindeloos variëren met bijvoorbeeld grind, gebakken klinkers, betonklinkers, betontegels en natuursteen. Deze kunt u combineren met beplanting om een mooi geheel te maken. Het bestraten van uw tuin heeft bovendien een praktische functie. Een tuin bestaat namelijk uit diverse componenten. Afhankelijk van het tuinontwerp moet men paden aan laten leggen om van A naar B te komen. Aan de ene kant heeft u bijvoorbeeld een terras staan en aan de andere kant een fietshok. Een tuinontwerp dat bestaat uit bestrating biedt in dat geval uitkomst!

Voorbereidingen alvorens u uw tuin kunt laten bestraten

Om tuinbestrating mogelijk te maken zult u enige voorbereidingen moeten treffen. Alvorens u de tuin wilt laten bestraten dient u de ondergrond te egaliseren. Hierdoor krijgt u namelijk een vlakke ondergrond en maakt deze het mogelijk om de bestrating aan te leggen. Wij maken allereerst een tuinontwerp dat vakkundig wordt uitgewerkt. Daarna is het zaak om écht aan de slag te gaan. De infrastructuur van uw tuin wordt hierdoor gecreëerd, maar ook kan er bestraat worden voor een prachtig terras.

Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in de dienstverlening van TMG Grondwerken? Wij maken ons sterk voor het creëren van een prachtige tuin, voor zowel particulieren als bedrijven. Indien u vragen heeft m.b.t. onze dienstverlening, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook!