Tuinontwerp en tuinaanleg - TMG Grondwerken

Tuinontwerp, wat zijn de mogelijkheden?

Is uw tuin toe aan een opknapbeurt of wilt u eens iets heel anders? Wij helpen u met de voorbereiding van uw tuinontwerp!
Belangrijk is dat u van te voren een tuinontwerp heeft van uw ideale tuindesign. Uiteraard kan TMG Grondwerken dit voor u uit handen nemen of hierin adviseren. Tenslotte wilt u het rustgevende gevoel krijgen zodra u de nieuwe tuin inloopt.

Van tuinidee naar tuinontwerp

Het is zoals eerder genoemd belangrijk dat de nieuwe tuin voldoet aan uw wensen en waar u tot rust kan komen en kan genieten. Bij het nieuwe tuinontwerp bespreken wij gezamenlijk met u de tuinideeën en geven wij waar gewenst tuinontwerpadvies.  Voor het tuindesign kunt u bijvoorbeeld denken aan

  • Tuinplan maken;
  • Beplantingsplan;
  • Bestratingsplan;
  • Tuinverlichtingsplan;
  • Materiaal gebruik (houtsoort, steensoort, planten, bomen en struiken).

Het tuinontwerp

De sfeer van uw nieuwe tuin is bepalend voor het tuinontwerp. Wilt u een onderhoudsvrije tuin, of bijvoorbeeld een Mediterraanse of landelijke tuin? Voornamelijk bestrating of juist veel beplanting? Een nieuwe schuur laten plaatsen? Een hulpmiddel is bijvoorbeeld een schets te maken van uw tuin met de gewenste inrichting. Zo kunt u schuiven met planten of bestrating, verlichtingselementen uittekenen of een veranda of vlonder meenemen in het ontwerp. Maak hierbij ook gebruik van tv programma’s en tuinmagazines om ideeën op te doen. Hoe meer gedetailleerd, hoe beter.
Twijfelt u over het ontwerp, dan adviseren wij u graag! Wij komen bij u langs op locatie om de tuin in te meten en vervolgens uw ideeën in kaart te brengen voor een goed tuinadvies. Zo komen wij samen tot het ontwerp van uw ideale tuin. Immers helpt een goed tuinontwerp bij aan jarenlang plezier van uw tuin.

Van tuinontwerp naar tuinaanleg

Na de goedkeuring van het tuinontwerp gaan we over tot de aanleg van uw droomtuin. Hierbij kunt u zelf een handje meehelpen, of alles compleet uitbesteden aan TMG Grondwerken. Zo starten wij na de goedkeuring van het ontwerp met:

  • Grondwerk – Wij ruimen de tuin leeg en graven waar nodig de tuin af met ons eigen materieel. Indien u wilt besparen op kosten, kunt u dit ook zelf doen of deels doen,
  • Opbouwfase – Afhankelijk van de tuininrichting zal de tuin gevuld worden met zand, grond of het slaan van houten fundering voor bijvoorbeeld terras of vlonder,
  • Beplanting of straatwerk- Hierbij wordt rekening gehouden met de indeling en starten wij met het bestraten van de tuin. Vervolgens gaan wij verder met het beplanten van de tuin en indien gewenst, plaatsen van een schutting of afscheiding om de tuin
  • Oplevering – De tuininrichting is afgerond volgens het ontwerp. De bestrating ligt en de bomen, struiken en planten hebben hun positie in de tuin. We bespreken nog eventuele correcties en vegen de tuin voor u schoon. Het genieten van uw nieuwe tuin kan beginnen.

Tuinontwerp en tuinaanleg - TMG Grondwerken

Wanneer starten met de tuinaanleg?

Om tijdens het zomerseizoen te kunnen genieten van uw nieuwe droomtuin is het goed om rekening te houden met de drukte. Hoveniers zijn in het voorseizoen druk. Wees daarom op tijd met uw planning. Een tuinaanleg kan namelijk in elk seizoen gerealiseerd worden, zelfs in de herfst of winter (als de temperatuur dit toelaat)! Zo kunt u in de lente direct genieten van een bloeiende, groene tuin!

Vraag nu uw offerte of tuinontwerp aan!

Wilt u graag starten met het ontwerpen van uw nieuwe tuin of wilt u professioneel advies van TMG Grondwerken? Vul ons contactformulier in met uw wensen. Wij komen graag bij u langs om de wensen te bespreken voor een tuinontwerp op maat.

Volg ons ook op Facebook!