Groen schoolplein

Groen schoolplein

Wist u dat een schoolplein veel meer kan zijn dan alleen een plaats voor kinderen om te spelen tijdens de pauze? Tegenwoordig worden schoolpleinen steeds meer en doelbewust ingezet voor de maatschappelijke behoeften aan beweging, activiteiten en buitenlessen. Hier speelt een groen schoolplein een steeds grotere rol in. Dit zijn schoolpleinen waar de natuur centraal staat en waarbij kinderen kunnen spelen met natuurlijke elementen. TMG Grondwerken is onder andere gespecialiseerd in het aanleggen en inrichten van groene schoolpleinen.

Waarom een groen schoolplein?

Een groen schoolplein is ook wel een buitenlokaal met diertjes, planten en bomen. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom een groen plein op een positieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

 • Kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd om meer te bewegen;
 • Een natuurlijk schoolplein is tegelijkertijd een duurzaam schoolplein;
 • Groene schoolpleinen helpen mee aan zowel een groener als een mooier aanzicht van de school en de buurt;
 • Het verhoogt het concentratievermogen en verbetert het gedrag van kinderen;
 • Een groen schoolplein draagt bij aan de creativiteit en vitaliteit van kinderen.

Schakel TMG Grondwerken in

Het aanleggen van groene schoolpleinen brengt dus vele voordelen met zich mee. Toch is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. TMG Grondwerken is ervaren in het (her-)inrichten van schoolpleinen en voert dit altijd op een professionele manier uit. Wij begrijpen dat elke school andere wensen en eisen heeft, daarom is het belangrijk dat er gestart wordt met een plan van aanpak. Heeft u moeite met het maken van een schets of weet u niet waar te beginnen? TMG Grondwerken helpt u graag met het maken van een schetsontwerp op basis van de wensen van uw school.

TMG Grondwerken staat voor een nuchtere en projectgerichte aanpak, waarbij wij altijd meedenken met de opdrachtgever. U bent bij ons verzekerd van een professioneel en kwalitatief eindresultaat.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u benieuwd wat TMG Grondwerken voor uw school kan betekenen? Of wilt u meer informatie over de aanleg en inrichting van een groen schoolplein? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, middels het contactformulier!

  Uw naam *

  Adres *

  Postcode en Woonplaats *

  Uw telefoonnummer *

  Uw e-mailadres *

  Het betreft *

  een schutting plaatseneen tuin leeghaleneen tuin inrichtenbestrating aanleggeneen beschoeiing plaatseneen damwand plaatseneen schoolplein inrichten

  Hoe groot is het tuinoppervlak?*

  Wanneer wilt u dat het project aanvangt? *

  Omschrijving werkzaamheden / project *


  Houd u er rekening mee dat veel mensen ons voor deze zomer hebben gereserveerd en dat we door drukte soms even tijd nodig hebben om te reageren. Desalniettemin zijn we u graag van dienst!