Terras ophogen

Wilt u uw terras ophogen? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. De meest voornamelijke is om het hoogteniveau van uw tuin te herstellen. Veengrond is van zichzelf gevoelig waardoor de bovengrond lastig is om te dragen. Dit leidt tot verzakking van de grond. Hetzelfde proces doet zich ook voor bij andere grondsoorten als gevolg van een overschot aan grondwater. De vakmannen van TMG Grondwerken weten hier raad mee en helpen u graag verder.

Waarom de tuin ophogen? Een aantal redenen.

Verzakken van het terras behoort tot een van de redenen. Hierbij is het nodig om de ondergrond te egaliseren om vervolgens de tuinbestrating neer te leggen. U heeft uiteraard geen behoefte aan een hoogteniveau dat op iedere plek in uw tuin verschilt. Echter kunt u ook bewust hoogteverschil in uw tuin willen creëren. Indien dit goed is uitgevoerd kan dit een prachtig effect opleveren. Zoals eerder aangegeven kan overmatig grondwater verzakking veroorzaken. Door een drainage aan te leggen of de tuin af te laten lopen voorkomt u verzakking als gevolg van grondwater. U wilt tenslotte kunnen genieten in de tuin zonder dat de grond onder uw voeten weg zakt, nietwaar.

Werkwijze die wij aanraden om toe te laten passen

Een terras ophogen met zand vraagt om een one stop shop. Het ophogen is namelijk geen taak die in een-twee-drie is uitgevoerd. Omdat een terras met zand of beton wordt opgehoogd heeft u iemand nodig die verschillende soorten grond en zand kan leveren. Daar alleen bent u nog niet klaar. Om het verzakken van de grond in de toekomst te voorkomen kunt u een drainage aanleggen welke ervoor zorgt dat grondwater goed afstroomt. TMG Grondwerken biedt een compleet dienstenpakket.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Heeft u interesse in de dienstverlening van TMG Grondwerken? Neem dan contact met ons op! Door middel van het contactformulier kunt u contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar.

Volg ons ook op Facebook!