Tuinonderhoud

Bij het tuinonderhoud komt veel kijken. Het is zwaar werk en dient meerdere keren per jaar te worden uitgevoerd.
Bent u op zoek naar een bedrijf dat het onderhoud van uw tuin uit handen neemt? Bij TMG Grondwerken bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om eenmalig alles op orde brengen of het periodiek onderhouden van uw tuin, alles is mogelijk!

Werkzaamheden die wij doen

Tuinonderhoud

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Dat is geheel afhankelijk van uw tuin en de grootte hiervan. Is er sprake van een moderne tuin met veel tegels? Of grote stukken met gras? Of is er sprake van een echte natuurtuin met veel bomen en beplanting? Wij geven u graag advies.

Bij een tuin met veel bomen en beplanting is het noodzakelijk meerdere keren per jaar het onderhoud van uw tuin uit te voeren. Denk hierbij aan snoei- en kap werkzaamheden.
Om de kosten zo laag mogelijk te houden adviseren wij het onderhoud meerdere keren per jaar uit te laten voeren. Dit is voordeliger dan eenmalig groot onderhoud!
Daarnaast kunt u het hele jaar genieten van een nette tuin.

Wilt u eenmalig uw tuin geheel laten onderhouden? Geen probleem, wij komen graag langs om direct met u de mogelijkheden en kosten te bespreken.
Maak op onze contactpagina een keuze en neem contact met ons op.

Periodiek tuinonderhoud

Het beste is om uw tuin elk seizoen te laten onderhouden. Zo is de tuin klaar voor elk seizoen en in top staat!

Voorjaar

Na de winter is het belangrijk de tuin klaar te maken voor de groeiperiode. Denk hierbij aan het snoeien van dode takken, het opruimen van de tuin, het opnieuw bemesten van de grond om zo de groei van bomen en planten te bevorderen. Ook het plaatsen van nieuwe planten naar wens is hierbij het juiste moment.

Zomer

Het tuinonderhoud in de zomer is niet meer als het bijhouden van de bomen en planten in uw tuin. Daarbij hoort ook het grasmaaien, regelmatig bemesten van de grond en snoeiwerk.
In warme periodes is het ook belangrijk de tuin van voldoende water te voorzien!

Herfst

De herfstperiode is de tijd van groot onderhoud. Hierbij wordt de tuin ‘winterklaar’ gemaakt. Dit type tuinonderhoud staat voornamelijk in het teken van veel snoeiwerk. Zo worden bomen, struiken en hagen gesnoeid zodat deze weer optimaal tot hun recht komen in de lente. In deze periode kunnen ook planten opnieuw geplant worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor fraaie wintervaste planten die in deze periode groeien en voor kleur in uw tuin zorgen. Ook het onderhoud van het gazon is van belang, extra voeding voor de winterperiode is hier op zijn plaats.

Winter

In deze periode wordt de tuin klaargemaakt om de winter te overleven. Hierbij gaat het om de laatste eventuele snoeiwerkzaamheden, het verwijderen van dode planten, schoonspuiten en onderhouden van stoepen en paden. Deze periode is ook zeer geschikt voor het onderhouden van uw tuingereedschap zodat deze klaar is voor de lente!

Grondwerken - TMG Grondwerk

Tuinonderhoud uitbesteden?

Wij nemen graag de mogelijkheden met u door. Zo komen wij langs op locatie en bespreken wij de volgende dingen

  • Offerte maken op locatie
  • Bespreken van de nodige of gewenste werkzaamheden
  • Plannen van de datum van tuinonderhoud
  • Afronding en oplevering, u kunt genieten van uw tuin!

Maak gebruik van ons contactformulier voor een afspraak. Wij komen graag bij u langs!

Volg ons ook op Facebook!