Beschoeiing laten plaatsen

Ligt uw huis gelegen bij de waterkant, een sloot of is er sprake van een situatie waar grond wordt blootgesteld aan water? Dan is het wellicht verstandig om een beschoeiing te plaatsen. Een beschoeiing zorgt voor versteviging van de kade en zorgt ervoor dat deze bestand blijft tegen zaken die het water met zich meebrengen zoals klotsend water tegen de oever als gevolg van de stroming. U kunt een beschoeiing of damwand laten plaatsen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Het beste materiaal voor een beschoeiing

Materiaal is een bepalende factor in de mate van bescherming die een beschoeiing biedt. Omdat de beschoeiing constant aan water en lucht wordt blootgesteld, wordt meestal hardhout toegepast. Dit materiaal is namelijk erg sterk. Andere materialen die u kunt gebruiken zijn onder andere kunststof, beton en staal.

Wij doorlopen een vast stappenplan wanneer wij de beschoeiing gaan plaatsen. Als allereerst plaatsen wij de hardhouten planken een paar graden naar binnen en houden wij deze op de plaats door ankers in de grond te plaatsen. De hardhouten palen worden om de 50 cm geplaatst om verzakking te voorkomen. De afstand in ankers hangt af van de situatie maar is in de meeste gevallen 2 meter. Tenslotte wordt een gording geplaatst om meer sterkte te creëren en afwijking in lengte te voorkomen, waarna de daadwerkelijke beschoeiing geplaatst zal worden.

Het verschil tussen een beschoeiing en damwand

In principe wordt zowel een beschoeiing en een damwand gebruikt om grond van water te scheiden. Echter is een damwand bij uitstek geschikt wanneer er sprake is van hoge gronddruk. Deze heeft als functie namelijk om zowel water als grond tegen te houden en verschilt hierin van een beschoeiing, welke is bedoeld om grond van water te scheiden. De mate waarin de stroming van water leidt tot afkalving bepaald of u beter een beschoeiing of damwand kunt plaatsen. Vraagt u zich af wat het kost om een beschoeiing te laten plaatsen? De kosten berekenen wij per meter en zijn afhankelijk van materiaal.

Meer informatie over een beschoeiing laten plaatsen? Wij helpen je verder!

Wilt u meer informatie over een beschoeiing laten plaatsen of heeft u interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doet u eenvoudig doormiddel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook!