Houten Damwand

Damwanden

Houten Damwand Wilt u een damwand laten slaan om diverse lagen in uw tuin aan te brengen? Of juist een damwand te creëren als waterkerende constructie? TMG Grondwerken biedt diverse oplossingen voor het plaatsen van damwanden in de meest uiteenlopende situaties. Een damwand heeft als functie om grond en/of water tegen te houden.
Als het nodig is bij extra hoge gronddruk, zal de damwand extra verankerd worden. TMG Grondwerken heeft ruim 20 jaar ervaring in het plaatsen van hardhouten damwanden.

Materiaalsoorten

Deze grond- en waterkerende constructies worden in mes-en groefplanken verticaal in de grond getrild voor extra stevigheid. Voor het plaatsen van een damwand zijn diverse materiaalsoorten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing en persoonlijke wens.
Denk hierbij aan:

U kunt bij TMG Grondwerken terecht voor het laten plaatsen van een hardhouten damwand.

Een damwand plaatsen? TMG Grondwerken!

Waarom? Wij beschikken over de juiste kennis en materieel om damwanden professioneel te plaatsen.
Zo bent u zeker van een perfect eindresultaat.
Bij het plaatsen van een damwand is het van belang de ondergrond te bepalen. Als dit een harde onderlaag is in plaats van klei of zand zal hiermee rekening gehouden moeten worden voor het plaatsen van de damwand.
Het plaatsen van een hardhouten damwand geschiedt door middel van trillen. Een kraan uitgerust met een trilblok trilt zo de palen of damwand in de grond.

Welk type damwand?

Welke type damwand of damwandplaat is nu de beste keuze? Dat is geheel afhankelijk van de situatie, ondergrond, budget en persoonlijke wens. Gaat u voor de levensduur? Dan raden wij kunststof damwandplaten aan. Kunststof damwandplaten kunnen niet rotten en hebben een levensduur van zeker 50 jaar!
Ook een stalen damwand gaat zeker deze leeftijd mee. Gaat u voor de looks? Dan zal een damwand van hardhout misschien uw voorkeur hebben.
Wilt u advies over de beste optie voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.
U kunt ons ook bellen op 06-51055645. Wij vertellen u graag wat mogelijk is.

Behalve voor het plaatsen van damwanden bent u hier ook aan het juiste adres voor:

Vanuit de vestigingsplaats in Wijdewormer beperkt het werkgebied zich niet tot de regio rond Zaandam en Purmerend, maar wordt ook gewerkt in en rond Haarlem, Alkmaar, Hoorn en Amsterdam. Kortom: Noord-Holland. Het klantenbestand van TMG Grondwerken bestaat uit particulieren, bedrijven en instellingen.

Damwanden - TMG Grondwerken Damwanden - TMG Grondwerken