Houten Damwand

Een houten damwand is een van de meest voorkomende damwandsoorten die gebruikt worden in tuinen. Het gebruik van hout om niveauverschillen te creëren is hierbij qua smaak het meest gekozen vanwege zijn natuurlijke uitstraling ten opzichte van beton of stalen damwanden. De houtsoort die hiervoor gebruikt wordt is azobé. Deze hardhoutsoort leent zich perfect voor het ophogen van tuinen of het scheiden van water en grond. Hardhouten azobé palen en planken gaan zeer lang mee, ruim 20 tot 25 jaar.

Het slaan van de houten damwand

Voor het aanbrengen van een damwand gebruiken wij diverse gereedschappen. Deze zijn afhankelijk van de toegankelijkheid en de dikte van de damwand die geslagen dient te worden. Bij het slaan van een houten damwand dikker als 38 mm gebruiken wij een kraan met trilblok om de verticale planken in de grond te krijgen. In tuinen en zachte ondergrond is dit vaak niet nodig. Doordat de hardhouten planken zijn uitgevoerd in een groef en mes, worden deze sluitend in elkaar verticaal de grond in getrild voor optimale sterke van de constructie.

Om de hoogte van de palen te bepalen kijken wij eerst naar het de afloop van de grondhoogte. Voor de dikte van de palen is het grondgebruik van belang. Als deze zwaar wordt belast, bijvoorbeeld door auto’s, adviseren wij dikkere palen te gebruiken.

Meer informatie over een houten damwand?

Wilt u een houten damwand laten slaan om uw tuin te beveiligen afbraak van grond, of wilt u diverse lagen in uw tuin aanbrengen? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs op locatie om de situatie te bekijken en u te adviseren over een juist plan van aanpak. Zo bent u zeker van een helder stappenplan en een perfect eindresultaat!
Wilt u advies over de beste optie voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.
U kunt ons ook bellen op 0299-323350. Wij vertellen u graag wat mogelijk is.

Behalve voor het plaatsen van houten damwanden bent u hier ook aan het juiste adres voor:

U ziet, met TMG Grondwerken haalt u een ervaren allrounder in huis. Mogen wij u ook helpen?

Vanuit onze vestigingsplaats in Wijdewormer voeren we grondwerk in de regio Noord-Holland uit. De hele regio. Het maakt ons niet uit of u uit Haarlem, Alkmaar, Hoorn of Amsterdam komt. Overal werken we met evenveel plezier. Dit doen we voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Houten Damwand - TMG Grondwerken

Volg ons ook op Facebook!