Vlonder aanleggen

Er zijn verschillende redenen voor het aanleggen van een vlonder. Enerzijds kunt u aan het water wonen en fungeert de vlonder als aanlegsteiger, waar u uw eigen bootje aan kunt leggen. Anderzijds fungeert deze als verhoging in uw tuin en kan een gevarieerd hoogteniveau een aangenaam effect opleveren. Wat uw reden dan ook mag zijn, er is expertise nodig om de aanleg van een vlonder goed uit te kunnen voeren. De vlonder is ideaal voor verschillende doeleinden op verschillende locaties. Afhankelijk van het grondwerk in uw tuin vraagt de aanleg van een vlonder om een specifieke aanpak ter versterking van de fundering.

Kan ik een vlonder aanleggen op bestrating?

En of dat kan! Woont u reeds in een woning met bestrating in uw tuin en bent u daarop uitgekeken? Bestrating fungeert als sterke fundering en daarom kunt u de liggers hier prima op plaatsen. Daarna laat u de vlonder planken hierop aanleggen en fleurt u uw tuin op door middel van het hout dat een natuurlijke uitstraling heeft. Echter kan het ook zo zijn dat het grondwerk in uw tuin om een andere aanpak vraagt. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met een zachte ondergrond. Dan kunnen er palen geplaatst worden ter fundering van het houtwerk. Dezelfde aanpak wordt gebruikt wanneer u een vlonder wilt laten maken aan het water. Bent u net verhuisd en heeft u alleen maar zand in de tuin liggen? Dan hoeft u enkel tegels neer te leggen en bent u klaar.

Vlonder afstemmen op de huidige uitstraling

Het voornaamste doel van een vlonder is om een natuurlijke uitstraling te creëren. Daarom werkt TMG Grondwerken enkel met kwalitatief hoogstaand materiaal dat een lange levensduur heeft en kunt u daarbij kiezen uit diverse kleurstellingen. Om een tuin sfeervoller te maken kunt u een vlonder aanleggen voor een terras, steiger, veranda of een vlonderterras. TMG Grondwerken biedt keuze uit onder andere de volgende vlonderplanken:

  • Hardhouten
  • Composiet
  • Douglas
  • Grenen
  • Vuren

Meer weten? Neem contact met ons op!

Bent u van plan om uw tuin op te fleuren of heeft u een aanlegsteiger nodig voor uw boot? Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen, kunt u een vlonder aanleggen om dit te realiseren. Hebben wij uw interesse kunnen wekken? Graag verzoeken wij u dan om een afspraak met ons te maken. Contact opnemen doet u eenvoudig door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook!